CHP İKTİDARI HAYAL DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Aday Adayı Özgür Şahin, örgütte kişiye bağlılık esasından çıkılarak kurumsallığın tam anlamıyla sağladığı zaman CHP iktidarının hayal olmaktan çıkacağını belirtti. HBR:Onurhan BAYRAKTAR

GÜNCEL 18.02.2015 09:30:06 0
 CHP İKTİDARI HAYAL DEĞİL”

Örgütlenme yapılarında kişiye bağlılığın esas olduğunu belirten Şahin, “Biz sistemi ki­şiye bağlılıktan çıkararak daha kurumsal olması için çalıştık. Şuan ilçe başkanımız değişti. İlçe yönetimi aynı, mahalle temsilcileri aynı… O kurum sü­rüyor hala. Umarım ki önümüz­deki süreçte daha da kurum­sallaşmış bir yapı olacak. Eğer böyle olursa CHP’nin iktidarı hayal falan değil.

HEP BERABER HEYE­CANLA ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaret esnasında bir ko­nuşma gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Genç milletvekili aday adayımız, daha önceki Nilüfer İlçe Başka­nımız ve gençlere önem veren CHP’nin kadroları bugün bura­ya bizlere kendilerini tanıtma­ya geldiler. Önseçim olmasaydı aday değildim diyen bir adayı­mız var karşımızda. Örgütün sesini Genel Merkez duydu, Bursa’da kontenjansız bir önse­çim olacak dedi. Çok güzel ge­lişmeler olacağına inanıyorum. Bundan sonra hep beraber heyecanla daha iyi çalışacağız. Aday sayımızın artması, kadın adaylarımızın çoğalması ve ge­nel merkezimizin bizi dinleme­si de ayrı bir gelişmedir. Özgür başkanımız bize kendilerini ta­nıtacaklar. Sözü kendilerine ve­riyorum, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TEMEL NOKTAMIZ İLE­TİŞİM KURMAK

Türkiye genelinde en genç ilçe başkanı olduğunu belirten, kendisi ve siyasi geçmişi hak­kında bilgiler vererek konuş­masına başlayan CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Özgür Şahin, “Nilüfer’de düşük olan oy oranlarımızı mahalle örgüt­leriyle birlikte örgütleyerek ar­kadaşlık ortamını genişlettik. Bizim temel noktamız proje an­latmak değil iletişim kurmak. Projeyi anlatırsınız ama projeyi dinletecek yapıyı oluşturmanız gerekliydi. İnsanlar sizi sevi­yorsa sizi dinler. Önce ilişkimizi kuracağız. Şuan Türkiye gene­linde mahalle örgütlenmesi ile ilgili çalışan bir sürü yer var. Daha önce tüzükte mahalle çalışma grubu olarak adlandı­rılan bir şey şuan Nilüfer’de bir kurum haline geldi. Bu Türkiye genelinde olursa CHP için ina­nılmaz başarı sağlanacak bir mekanizma kurulmuş olur” şeklinde konuştu.

HEYECANI OLUŞTURA­BİLİRSEK BAŞARILIYIZ­DIR

Örgütlenme yapılarında kişiye bağlılığın esas olduğunu belirten Şahin, “Biz sistemi ki­şiye bağlılıktan çıkararak daha kurumsal olması için çalıştık. Şuan ilçe başkanımız değişti. İlçe yönetimi aynı, mahalle temsilcileri aynı… O kurum sü­rüyor hala. Umarım ki önümüz­deki süreçte daha da kurum­sallaşmış bir yapı olacak. Eğer böyle olursa CHP’nin iktidarı hayal falan değil. CHP’nin ikti­dar olması için çalışmak lazım. Bize genelde ‘Çalışmamız la­zım, halka inmemiz lazım’ de­niyordu ama nasıl sorusunun cevabı yok. İletişimi kuracağız ama o iletişim aygıtları nedir. Cenazesine git, düğününe git… Biz böyle yapmaya çalıştık. CHP’nin şimdiye kadar yaptığı bir hata vardı, biz hep proje anlatma odaklı kampanyalar yürüttük. Proje insanların son olarak ilgisini çekiyor. Ama siz onun cenazesinde, düğünün­de, terfisinde yanındaysanız o insan sizi sevmeye başlayınca çok şey oluyor. CHP’liler geldi heyecanını oluşturabilirsek biz başarılıyız. Ondan sonra ister aile sigortasını anlatın ister mazotu

anlatın o zaman sizi dinle­yeceklerdir. Biz bunun sağlan­ması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

GENÇLERE UMUT AŞI­LAMAMIZ LAZIM

Partinin neredeyse tüm kategorilerinde bulunduğunu belirten Şahin, “Benim aday­lığım salt milletvekili adaylığı değil. Benim umurumda bile değil milletvekilliği. Burada kimse maaş almıyor. Gönülden yapmış insanlar var bu partide. Maaş için yapmıyor, çıkar için yapmıyor, statü için yapmıyor gönlünden geldiği için bayrak düşmesin diye yapan bir kit­leyiz biz. Milletvekili maaşını ne yapacaksın diye soruyorlar. Para almadan 11 yıl bu partide görev yapmışız, bundan sonra da öyle bir talebimiz olmaz, umurumuzda bile olmaz o. O yüzden biz şunu düşünüyoruz; bir insan tabandan gelmez­se bayrak direğindeki düşme tehlikesi atlatan çocuğun ne hissettiğini bilmez, sandıkta kumanyası gelmeyince yalnız hisseden sandık görevlisinin ne hissettiğini bilmez veya kira günü geldiğinde ilçe yönetimi­nin, ilçe başkanının hissettiği duyguyu bilmez. Bir milletve­kili bu duyguları bilmeli. Yoksa hiç biri örgüte sahip çıkmaz. Bu bir duygudur; umutlu ol­mak. Biz ekip olarak adayız. Ben temsilciyim. Gençlerin; bu partide gençlik kolundan gelip milletvekili, belediye başkanı olunabiliyormuş hayalini ve­rebilirsek buraya gençler gelir. Ama gençlere; gideceğim bay­rak astıracaklar, broşür da­ğıttıracaklar hissini verirseniz gelmez. Genç bayrak da asar broşür de dağıtır ama siyase­ten iddiasını da ortaya koy­mak zorundadır. Biz bu zemini oluşturmaya, bu umudu ortaya çıkarmaya adayız” ifadelerini kullandı.

  • BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,73% -0,10
  • EURO

    53,38% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6686,84% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00